Še ena velika zmaga Ivana Zajca proti murskosoboškemu županu Jevšku!

Vir:pomurske-lekarne.si

Svet zavoda Pomurskih lekarn Murska Sobota je na včerajšnji seji ponovno (tokrat že drugič) z veliko večino (19 ZA, 1 PROTI, 1 VZDRŽAN) imenoval Ivana Zajca za v.d. (vršilec dolžnosti) direktorja Pomurskih lekarn. To je že nova, tokrat druga velika zmaga razumnih članov v svetu zavoda Pomurskih lekarn proti političnemu linču Ivana Zajca s strani murskosoboškega župana Aleksandra Jevška in direktorja Srečka Ðurova.

Spomnimo, da se je v postopku vnovičnega imenovanja Ivana Zajca za direktorja Pomurskih lekarn spet “zalomilo” pri pridobivanju soglasja na murskosoboški občini. Tokrat se je konstrukt “zgodil” že na KMVI (Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja), kjer je Zajcu podporo morala odreči disciplinirana svetnica stranke DESUS, Lea Friškič (ob prvem glasovanju je bila s podporo Ivana Zajca jeziček na tehtnici).

Župan Jevšek kršil Statut Mestne občine Murska Sobota?

O Ivanu Zajcu tokrat ni odločal Mestni svet Mestne občine Murska Sobota, ki je v skladu s 15. členom Statuta MOMS (Mesna občina Murska Sobota) najvišji organ odločanja o vseh zadevah v okviru pravic in dolžnosti mestne občine. Župan Jevšek je namreč postopek imenovanja Zajca za direktorja zadržal, s tem pa grobo posegel v pravice, ki v skaldu s statutom pripadajo mestnemu svetu. Tako je Jevšek naredil dvojno škodo, prvo Ivanu Zajcu, drugo pa vsem (so)ustanoviteljicam Pomurskih lekarn.

Župan Jevšek povzročil dvojno škodo, prvo Ivanu Zajcu, drugo občinam soustanoviteljicam Pomurskiuh lekarn!

13.3., ko murskosoboška KMVI ni izoblikovala predloga, da se poda soglasje Ivanu Zajcu za direktorja Pomurskih lekarn, bi župan Jevšek moral o tem povprašati Mestni svet MOMS. To bi moral storiti preko dopisne seje ali pa kar s sklicem redne seje. Ker se to ni zgodilo, je naredil dvojno škodo. Prvo Ivanu Zajcu z grobo kršitvijo odvzema pravice mestnim svetnikom, da odločijo o Zajcu glede zavzetja direktorskega stolčka ter drugo občinam soustanoviteljicam, ki so preko članov sveta zavoda Občini Murska Sobota jasno sporočale, da Zajca podpirajo. Tako se na včerajšnji seji Sveta zavoda Pomurskih lekarn ni odločalo o direktorju Pomurskih lekarn, ampak le o v.d. direktorja.

Bitka Ivana Zajca proti organiziranemu in zlonamernemu murskosoboškemu stroju je ponovno dobljena. Člani sveta zavoda so ostali trdni, pravici je zadoščeno. Toda, ostaja ključno vprašanje: “Zakaj se glede očitnega kršenja Statuta MOMS in kršenja zastarelega Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Pomurske lekarne niso oglasili ne župani, ne svetniki ostalih občin soustanoviteljic in niti murskosoboški svetniki”?

B.P.