Danes bo Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide, ki mu predseduje Miha Kordiš (Levica) na nujni seji obravnaval sporne spremembe Družinskega zakonika, s katerimi želi vlada uzakoniti posvojitve otrok v LGBT razmerja, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter sprejeti podlage za uvedbo LGBT učnih programov v vrtcih in šolah.

Te nevarne spremembe Državni zbor sprejema na hitro, po skrajšanem postopku, s čemer se želi vlada izogniti širši in argumentirani javni razpravi. Ta zakon ruši odločitev, ki je bila sprejeta na treh zmagovitih družinskih referendumih (2001, 2012 in 2015). Na vseh treh so namreč volivke in volivci z veliko večino (1.085.275 glasovi) odločili, da ima otrok pravico do mame in očeta. Državni zbor bo o spremembah Družinskega zakonika dokončno odločal predvidoma že na septembrski seji konec tega meseca.

V Koaliciji »Za otroke gre!« bodo v primeru sprejema spornega zakona takoj začeli zbirati podpise za referendum. Prav tako bodo v torek, 27.9.2022, ob 17.00, pripravili velik shod za zaščito otrok, družinskih vrednot ter proti neodgovorni Golobovi vladi pred Državnim zborom.

Nasprotniki tega zakona se ne strinjajo s posvojitvami otrok v LGBT razmerja in z ukinitvijo pomena mame in očeta za otroka. Nasprotujejo tudi poučevanju otrok, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost. Mama in oče s v dokumentih po mnenju zagovornikov tradicionalne družine nikakor ne smeta nadomestiti s starš 1 in starš 2, ne strinjajo se z ukinitvijo zakonske zveze žene in moža. Predlagani zakon spodbuja trgovino z otroki ter izkoriščanje žensk v stiski.

V gibanju ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine pozivajo državljane, da pišejo poslancem in opišejo konkretne primere iz življenjskih izkušenj, da otrok potrebuje mamo in očeta.

M.Z.