Se Policijski sindikat Slovenije spreneveda ali ga le vodijo drugi?

Foto: fb

PSS (Policijski sindikat Slovenije) je proti aktivaciji 37. a člena Zakona o vojski, so večkrat izjavili za javnost! Spomnimo, da slednji daje vojski enaka pooblastila, kot jih imajo policisti. O aktivaciji člena smo že pisali in sicer ni doživel 2/3 večine že na odboru za obrambo, ko so proti glasovali poslanci SD, LMŠ in Levice, Ali PSS misli resno ali pa je prišel le ukaz od “zunaj”?

Gre za politično vprašanje in v odločitev Državnega zbora se ne bomo vmešavali, v istem dopisu pa: “Nikoli nismo podprli aktivacije 37.a člena

Odgovor, s katerim je PSS podkrepil nestrinjanje o aktivaciji 37.a člena Zakona o vojski, je presenetil. Predvsem zato, ker je minister Hojs verjel, da strinjanje Kristjana Mlekuša o aktivaciji člena, kot prvega predstavnika policistov, pomeni zastopanje slednjih. Toda, to je bilo do same seje odbora o obrambi in še kakšen dan. Po seji pa? Napad na ministra, napad na Vlado RS. Je bil vse le eden skrbno pripravljen manever od zunaj?

Verjetno, saj so predvsem policisti tisti, ki so preobremenjeni, še posebej v času pandemije z veliko na novo naloženimi nalogami in posledično zaradi zagotavljanja čuvanja južne meje podhranjeni. In ključno! Ravno policisti so bili tisti, ki so v dopisu svojemu ministru predlagali aktivacijo 37. a člena!

Ravno policisti so bili tisti, ki so v dopisu svojemu ministru predlagali aktivacijo 37. a člena Zakona o vojski

Uredništvo