Se Srečko Đurov vrača na čelo v občino Murska Sobota?

Foto:Twitter

Je Srečko Đurov razrešen, ker se ni želel ukloniti (tako z izjavo on) ali, ker je s svojim ravnanjem tako kot v občini Murska Sobota, ko je domnevno bil pripravljen odstraniti vse, kar mu je bilo naročeno, ravnal podobno, zaposleni pa so se mu uprli? 

Danes je javnost izvedela, da je Srečko Đurov z današnjim dnem že bivši načelnik Upravne enote Maribor. Tja je bil imenovan v letu 2019 in sicer 1. oktobra, minister pa ga je lahko brez krivdnih razlogov predčasno razrešil. To pravico je minister tudi uporabil, o vseh razlogih pa (modro) zagotovo ne bo spregovoril. Nekaj je zagotovo res, Đurov se je domnevno posmehoval ukrepom Covid-19 in jih ni spoštoval, celo posmehoval se jim je!

Skladno s petim odstavkom 83. člena  ZJU lahko ne glede na navedene razloge oziroma brez krivdnih razlogov funkcionar razreši uradnika na položaju (župan direktorja občinske uprave; minister, pristojen za upravo, načelnika upravne enote) v enem letu od nastopa funkcije.

“Srečko Đurov, bivši direktor MOMS, je vodji oddelka in trem uradnicam UE Maribor podal izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ker so ga opozarjale na nepravilnosti. Povsem identično je pred šestimi leti zaradi tega, ker sem ga kot vodja oddelka opozarjala na nepravilnosti, storil meni. Tokrat se je zoper njega postavil Sindikat državnih organov Slovenije”, pa je komentirala ena izmed bivših zaposlenih občine M. Sobota, ki se je je Đurov lotil za časa, ko je bil direktor občine.

“Že od začetka novembra 2020 opozarjamo na nedopustna ravnanja načelnika Đurova, ki se s povračilnimi disciplinskimi ukrepi maščuje uradnicam, katere so ga opozarjale na nespoštovanje ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covid-19”, pa so sporočili iz Sindikata državnih organov Slovenije, ki pozdravljajo odločitev ministra za javno upravo Boštjana Koritnika.

Se Đurov vrača na čelo občine Murska Sobota in je z županom Jevškom dogovoril “varovalko”, ob odhodu? Spomnimo Jevška, ko je povedal, da izgublja odličnega direktorja!

Uredništvo