Konstitutivna seja je potekala brez zapletov

Včeraj se je v Turnišču prvič sestal novoizvoljeni Občinski svet Občine Turnišče. Na lokalnih volitvah je že v prvem krogu bil izvoljen stari in novi župan Borut Horvat.

V Občinski svet so bili izvoljeni Tadej Žalik, Silva Lutar, Avguštin Kalina, Danijela Skledar in Ivan Bukovec (SDS), Igor Flucher, Ivan Prša in Monika Sobočan (NSI), Štefan Barbarič in Štefan Gjerkeš (DESUS), Vincenc Litrop (Lista Vincenca Litropa), mag. Jožef Slavic (SD), Tina Hozjan Žižek (Vesna) in Mirko Šarkezi (predstavnik romske skupnosti).

Seja, ki jo je vodil najstarejši svetnik Štefan Gjerkeš, je potekala brez zapletov. Potrdili so mandate novoizvoljenim svetnikom in županu, ki so podali slovesno prisego. Imenovali so  Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Igor Flucher (predsednik), Štefan Barbarič in Danijela Skledar (člana).

Seja Občinskega sveta Občine Turnišče

Ob koncu seje je župan Borut Horvat izrazil željo po konstruktivnem sodelovanju v dobrobit vseh občanov Občine Turnišče. Vodja največje svetniške skupine ter predsednik Občinskega odbora SDS Tadej Žalik je za Pomurske novice povedal, da težav za tvorno sodelovanje občinskega sveta med vsemi svetniki ne vidi ter da je Občina Turnisče na dobri poti, da prihodnja 4 leta še izboljša kakovost bivanja občank in občanov.

M.Z.