Škandalozno, Slovenija ima ustavnega sodnika, ki dokazano laže!

Ustavni sodnik Matej Acceto, ki mu je zaupano še mesto podpredsednika ustavnega sodišča, dokazano laže. Gre za konkreten postopek pred ustavnim sodiščem, kjer vsak mora govoriti resnico in žal spet za prepletenost sodnikov s politiko, ki sega vse do vrha sodne oblasti. Acetto se je namreč najmanj dvakrat zlagal (drugi tir, zakon o tujcih), da le bežno pozna Mira Cerarja in stranko SMC in se tako izognil zahtevi po izločitvi pri odločanju obeh primerov.

Accetto prikrito delal za Mira Cerarja in stranko SMC

Kot razkriva spletni portal požareport, je Acetto, ki ga je za ustavnega sodnika predlagala ravno stranka SMC, v kar nekaj primerih “koketiral” s stranko SMC, sam pa lagal, da Cerarja in stranke SMC sploh ne pozna. V enem izmed postopkov sodišča je namreč stranka v postopku zahtevala njegovo izločitev, saj, da naj bi bil celo avtor oz. soavtor strankinega predvolilnega programa. Sodišče je nato njegovo zahtevo zavrnilo in to na podlagi izjave Acetta. “…Nisem sodeloval pri pisanju strankinega programa, s predsednikom vlade Mirom Cerarjem pa imam skupno zgolj to, da se kot profesorja poznava iz istih strokovnih krogov …” Toda, viri (elektronska sporočila) ga postavljajo na laž. Miro Cerar je namreč 8. maja 2014 javnosti oznanil, da bo s somišljeniki ustanovil stranko in šel z njo na predčasne volitve. Acceto pa je že 14. maja Milanu Brglezu, Petru Jamnikarju in še ostalim vključenim v ustanavljanje stranke, poslal mail z nasveti, kaj bi bilo dobro poudariti v programu na področju zunanje politike. pri delovanju v okviru EU in kaj bi bilo dobro zapisati že v temeljne usmeritve in povzetke programa.

Tako Matej Acceto 11. januarja 2018 na seji ustavnega sodišča, kar je dokazano takrat bila laž

Danes je jasno! Slovenija ima ustavnega sodnika, ki je dokazano lagal. S tem je več kot očitno, da je v kar nekaj primerih “potegnil” odvisno in v korist Mira Cerarja in stranke SMC! Sedaj bo le še čas pokazal ali bo Slovenija na svoji najvišji sodni “inštanci” naredila red ali pa bo dokončno pokleknila in priznala, da je zapisano v ustavi RS, da je Slovenija Pravna država, le črka na papirju!

Bo čas kmalu pokazal, da je Slovenija pravna država in bo najvišja sodna “inštanca” naredila red in se od lažnivca Acetta poslovila?

Uredništvo