Skoraj izredno stanje na RTV zaradi intervjuja Možine z Jeretičem

Foto: Možina na zagovoru

Novinar in voditelj na RTV Igor Pirkovič je izpostavil dejstvo, da je intervju Možina – Jeretič poskrbel za skoraj izredno stanje na RTV. To je priznal tudi sam Možina, ki je zapisal: “Res, po intervjuju z Jeretičem spet pritiski/dvoličnost/poskusi utišanja s strani tistih, ki jim ni jasno, da je RTV medij svobodnega izražanja.”

OB TEM JE POUDARIL, DA V NJEGOVIH POGOVORIH LAHKO GOSTJE KOMENTIRAJO VSE, TUDI RTV. ” NOBENO POPOUŠČANJE DIKTATURI NE PRIDE V POŠTEV. “
Spomnimo, da je dr. Jože Možina gostil mag. Sebastjana Jeretiča, strokovnjaka za komuniciranje v politiki. Ta je v intervjuju presenetil z odprtim pogledom na svoje preteklo delo, ko je bistveno pripomogel k vzponu SD in Boruta Pahorja leta 2008. Bil je zelo kritičen do novinarjev, za katere meni, da so po večini prešli v politični aktivizem in da zato lahko upravičeno pričakujejo politično kritiko.
Kot primer skrajnosti in banalizacije realnosti je omenil »izvoz« ponarejenih ocen, da v Sloveniji vladata diktatura in preganjanje medijev, pri čemer ugotavlja, da so za nekatere očitno dobrodošle. Uporabo vseh sredstev za dosego političnih ciljev Jeretič trenutno svetuje ministru Počivalšku, ki je po njegovem mnenju po krivici doživel medijski linč v zvezi z nabavo zaščitne opreme. Vse te afere se bodo pokazale kot napihnjene, pravi. Prihodnost vidi v krepitvi in povezovanju politične sredine, ki lahko preseže trenutno izjemno škodljivo razdvojenost v Sloveniji, je povzeto v zapisu na povezavi 4d.rtvslo.si. 
Celoten intervju na tej povezavi.
Jeretič je tudi odkrito spregovoril razlog, da se je od stranke in slovenske levice na sploh odmaknil, ker se ne strinja s sedanjo radikalizacijo, ki ji je po njegovem podlegla celotna leva opcija.
Uredništvo