Slovencem in Hrvatom so se pridružili Madžari

V Beltincih je v soboto potekalo tradicionalno srečanje katoličanov iz Slovenije in Hrvaške, na katerem so letos prvič sodelovali tudi verniki iz Madžarske. Srečanja pod geslom Skupaj na poti vere in miru so se udeležili številni škofi iz treh držav, apostolski nuncij v Sloveniji dr. Jean-Marie Speich, škof Evangeličanske cerkve augsburške veroizpovedi Leon Novak in superintendent Binkoštne cerkve Daniel Grabar ter škof Egidij Živkovič iz avstrijskega Eisenstadta.

Molitvenemu programu je sledila sveta maša, pri kateri je zbrane najprej pozdravil predsednik Slovenske škofovske konference škof dr. Andrej Saje, pridigal je varaždinski škof mag. Bože Radoša, ob koncu pa je vse nagovoril še győrski škof dr. András Veres. Vsem prisotnim se je ob koncu zahvalil tudi soboški škof dr. Peter Štumpf, ki je sicer tudi vodil slovesnost.

Dogajanje v sklopu sobotnega srečanja se je pričelo v četrtek, ko so v beltinsko cerkev začasno prinesli relikvije sv. Ladislava, v petek pa je v Beltincih potekalo mednarodno srečanje mladih.

M.Z.