Slovenski velikan; najboljši na svetu! Kdo?

Foto: fb

Škofjeločan Jan Oblak je spet postal najboljši vratar na svetu in v španski ligi v pretekli sezoni nanizal najmanj prejetih zadetkov.

“Naj golman” že četrto leto zapored

Prestižno nagrado Zamora, si je Jan prislužil že četrto leto zapored. Dobi jo namreč vratar z najboljšim razmerjem med prejetimi zadetki in tekmami. Poleg odličnega razmerja, ki ga je pripeljala ponovno do najboljšega vratarja na svetu, pa je Oblak pobral tudi je najmanj žog iz svoje mreže v španski ligi, poroča spletni portal ekipa.svet24.si.

Sicer pa je Oblak znan tudi po izjemnih obrambah, s katerimi samo dokazuje svojo izjemnost. Svojo pot je škofjeločan začel v rodni Škofji Loki, ko je zaigral za domači NK Ločan. Že pri svojih rosnih 10 letih je njegov potencial prepoznala Olimpija, kjer se je kalil vse do prestopa (kljub mnogim zanimanjem drugih velikanov) k Benfici. Po uspešni sezoni ga je odkupil velikan Atletico Madeid in Janov prestop je postal peti najdražji (16 MIO EUR) v zgodovini nogometa, najdražji Slovenec vseh časov ter najdražji vratar v zgodovini španske lige.

Uredništvo