SMC v volilni kongres, SD analizira stanje v državi!

Vir: socialnidemokrati.si

Obe vladni stranki SMC in SD se zavedata, da so parlamentarne volitve pred vrati. Ker stranki Mira Cerarja iz dneva v dan kaže slabše (za kar sta spretno poskrbeli SD skupaj z DESUS), je poteza predsednika, da gre na volilni kongres po preizkus zaupanja med člani na mestu. Če se je pred kratkim še govorilo, da bo v soboto 10.3. imel vsaj enega protikandidata, si je le ta premislil (bomo kdaj izvedeli njegovo ime?).

Stranka SD, s predsedujočim Dejanom Židanom, se v zadnjih mesecih spretno izmika odgovornostim klavrnega stanja v zdravstvu, vojski, meddržavnih odnosih s Hrvaško…zato začasni mir vnovčuje z analiziranjem stanja v RS in svoje delovanje prenaša med volivce. Toda ali bodo volivci res vse napake pripisali le stranki SMC?

Cerar na preizkus zaupanja med člani, podpora stranki krepko padla!

Stranka SMC, ki v Državnem zboru šteje kar 35 poslancev od 90 je na volitvah leta 2014 pridobila cca. 34,6% vseh glasov. Danes bi jo volilo le še cca. 4% do 6% volivcev, zato se je aktualni predsednik stranke in predsednik vlade Miro Cerar odločil, da bo na sobotni konferenci preveril zaupanje svojega članstva.

SD analizira stanje v RS, pri tem se spretno izmika neposredni odgovornosti na področju klavrnega stanja v vojski, odhoda in trajnega preseljevanja mladih iz RS…

Tudi stranka SD, s predsedujočim Dejanom Židanom, je že krepko vstopila v predvolivne aktivnosti. Čeprav je na političnem prostoru preveč težav, ki so se “zgodile” ravno pod njeno (so)vlado, so se glede soodgovornosti precej dobro izvlekli. Stranka je tako že predstavila večino svojih kandidatov, ki bodo kandidirali za poslance DZ, nekaj imen pa se pojavlja tudi za potencialne ministre oz. ministrice. V stranki predvsem opozarjajo na povečevanje družbene neenakosti, daljšanje čakalnih dob v zdravstvu in zniževanje mase sredstev na tem področju, predolgih sodnih procesih in nedelovanju pravne države in povečevanju števila prekarnega dela, kjer so še posebej ranljivi mladi, so zapisali na svoji spletni strani socialnidemokrati.si.

Uredništvo