Gre za norčevanje glasbenikov

Televizija Slovenija se je na podlagi glasov mednarodne strokovne komisije odločila, da tudi letos interno izbere izvajalca, ki nas bo zastopal na 68. tekmovanju za Pesem Evrovizije v švedskem Malmöju.

Kdo bo zastopal Slovenijo na Pesmi Evrovizije na Švedskem, bo znano v torek, 12. decembra 2023, ko se bo v SNG Operi in baletu v Ljubljani odvila predstavitev. Takrat bodo javnosti znane tudi podrobnosti internega izbora evrovizijskega predstavnika, ki je tako na nek način podoben lanskemu, ko se je TV Slovenija odločila za Joker Out.

Šlo naj bi za profesionalnega glasbenika, ki ga bodo na TV Slovenija – vključno z novo evrovizijsko pesmijo, ki bo zapeta v slovenščini – predvidoma predstavili 20. januarja 2024 v posebni televizijski oddaji. Po socialnih omrežjih so že zaokrožile špekulacije, da naj bi bil izbrani izvajalec povezan s prizoriščem novinarske konference, torej z SNG Ljubljana.

Številni glasbeniki so nad odločitvijo ogorčeni, saj je bil izdan razpis, na katerega so se izvajalci že prijavili ter vložili veliko truda in finančnih sredstev za snemanje. Objava rezultatov razpisa bi ob sprejetju glasbenikom poplačala njihov trud, ob zavrnitvi pa gotovo dala motivacijo za naprej oz. za izboljšanje.

“Najbolje bi bilo, da se naslednjič ne prijavi nihče! Glede na to, da je novo vodstvo imelo namen delati drugače kot prejšnje, je ta poteza dokaz, da delajo enako,” je odločitev vodstva TV Slovenija komentiral ogorčen glasbenik.

M.Z.