Spodbudimo otroka h gibanju!

Pomlad, kot, da bi bil ta letni čas pomembna ločnica za odločitev o gibanju. Starši, če so vas letošnji turobni zimski dnevi in peščica sončnih dni zvabljali v domove, je nastopil čas, da to spremenite. Vaš otrok vas še kako potrebuje, bodite mu vzor in “učitelj”, da pridobi te pomembne gibalne navade.

 

 

Tek zjutraj, sprehod popoldan, nekaj počepov in preskokov kolebnice zvečer. Da, vse to blagodejno vpliva na naše počutje, kot, da bi bili prerojeni. In pri otroku? Gibalne navade, ki mu jih privzgojimo sedaj, ga bodo spremljale in krepile skozi življenje. Zato starši, bodite otroku vzor, pokažite mu, da so naša telesa ustvarjena za gibanje in ne za lenarjenje.

Naredite načrt aktivnosti, vsakodnevno namenite gibanju vsaj eno uro. Uspeli boste, če boste skrajševali čas, ki ga otrok namenja gledanju televizije, igranju igric itd. Svetujemo, da naredite “mehak”, prehod, verjetno otrok niti opazil ne bo, da “neaktivnim” opravilom namenja vse manj časa.

Izzivov je več kot dovolj, pomembno je, da se čim bolj držite načrta aktivnosti, ki ga pripravite skupaj z otrokom. Zabavajte se pri plesanju ob glasbi, lovljenju, skrivanju, družabnih igrah z žogo, metanju frisbija…In ne pozabite, navada je železna srajca, tu pa se še posebej “obrestuje”, vam in otroku!

Vir: http://www.zdravjevsoli.si

Uredništvo,21.3.2017