Na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu naši športniki navdušujejo. Tudi danes so oči svetovne športne javnosti uprte v slovenske športnike. Trenutni izkupiček je sedem medalj, kar nas v zimskih športih po številu osvojenih medalj na število prebivalcev uvršča v sam svetovni vrh.

Danes so nas posrebrili še Lovro KosCene PrevcTimi Zajc in Peter Prevc in v ekipni tekmi na veliki skakalnici priskakali na drugo mesto.

Dve medalji sta priborili skakalki Urša Bogataj (zlato) in Nika Križnar (bronasto) na posamični tekmi na srednji skakalnici, ekipa Nika KrižnarTimi ZajcUrša Bogataj in Peter Prevc je na tekmi mešanih ekip bila zlata.

V smučarskih skokih smo najbolje uvrščena država na svetu.

foto: zajem zaslona

Srebrni medalji sta dobila veleslalomista  Tim Mastnak v deskanju na snegu in Žan Kranjec v alpskem smučanju. Bron v deskanju na snegu v disciplini paralelni veleslalom je prejela Gloria Kotnik.

Ob pogledu v zgodovino vidimo, da so to v tem trenutku druge najbolj rodovitne zimske olimpijske igre za našo državo. Le v Sočiju je bilo število medalj večje, in sicer osem.

C. U.