Plaketo in značko gasilskega veterana sta prejela Vlado Jerič in Jože Lebar iz gasilskega društva Beltinci

Prostovoljno gasilsko društvo Gančani je v sodelovanju z Gasilsko zvezo Beltinci in komisijo za gasilske veterane pri gasilski zvezi Beltinci v soboto, 12. novembra v dvorani Športnega centra v Gančanih pripravilo srečanje gasilskih veteranov PGD Beltinci, PGD Lipa, PGD Gančani, PGD Melinci, PGD Ižakovci, PGD Dokležovje, PGD Lipovci, PGD Bratonci in PGD Odranci.

Zbralo se je 65 gasilskih veteranov iz občin Beltinci in Odranci, ki so vključena v Gasilsko zvezo Beltinci. Gasilskega veteranskega srečanja se je tudi udeležil 95. letni Franc Gjura iz PGD Beltinci. Komisija za gasilske veterane pri Gasilski zvezi Beltinci je sprejela in potrdila pravilnik o delu društev, v katerem so zapisali, da bodo v odslej v gasilske veteranske vrste sprejeli gasilske veterane stare 65 let in naprej.

Na srečanju so se predsednik Gasilske zveze Beltinci Andrej Vöröš, poveljnik Gasilske zveze Beltinci Tadej Jerebic in predsednik komisije za gasilske veterane pri Gasilski zvezi Beltinci Štefan Smej gasilskim veteranom zahvalili za vso preteklo delo, ki so ga opravili z željo po ohranitvi in razvoju gasilstva v obeh občinah.

V vsakem društvu so posebej ponosni na gasilsko mladino, najštevilčnejši so člani,  veterani pa svoje bogato znanje, ki so ga z aktivnimi leti pridobili, prenašajo na mlade gasilce. Komisija za priznanje in odlikovanja je letos odločila na srečanju gasilskih veteranov v Gančanih podeliti plaketo in značko gasilskega veterana Vladu Jeriču in Jožetu Lebarju iz PGD Beltinci. Oba sta v 50-ih letih sodelovanja v društvu pustila neizbrisan pečat. Plaketo in značko so gasilskima veteranoma podelili predsednik komisije za gasilske veterane Štefan Smej, predsednik Gasilske zveze Beltinci Andrej Vöröš, poveljnik Gasilske zveze Beltinci Tadej Jerebic in tajnik Gasilske zveze Beltinci  Miran Maučec.

V krajšem kulturnem programu so se predstavili otroci iz Vrtca Beltinci – enote Sodček Gančani, na harmoniko pa sta nekaj veselih skladbic zaigrala učenec Glasbene šole Beltinci Blaž in njegov oče Boštjan Puhan.

M.Z.