Sum kaznivih dejanj notranje in zunanje bančne kriminalitete v NLB in NKBM!

Vir:Pixabay

Končno poročilo bančne preiskovalne komisije DZ (Državni zbor) obremenjuje bivši upravi in kreditni odbor NLB in NKBM. S prstom je tako komisija “ustrelila” proti Marjanu Kramarju in Drašku Veselinoviču pri NLB ter Matjažu Kovačiču pri NKBM. Upravi in kreditna odbora si po njihovem mnenju zaslužita kazensko in odškodninsko odgovornost, saj, da sta zakrivili slabo bančno prakso, neupoštevanje skrbnosti poslovanja, neustrezen nadzor in zavlačevanje pri izvajanju ukrepov ipd., je zapisal portal siol.net.

Guvernerjema Mitju Gaspariju in Marko Kranjecu ter viceguvernerjem Banke Slovenije subjektivna odgovornost!

Po mnenju preiskovalne komisije, nosijo za neustrezno in prepozno ukrepanje v obdobju med letoma 2004 in 2013, Banka Slovenije objektivno, guvernerja Gaspari ter Kranjec in viceguvernerji pa subjektivno odgovornost.

Bo za bančno – gospodarski kriminal kdo odgovarjal ali bomo še naprej država s sodnim sistemom, ki si privošči “kurje tatove”!

Spomnimo, da je konec leta 2013 takratni in še pred nedavnim guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec “razglasil” višino bančne luknje na 4,78 MILIJARD EUR, za dokapitalizacijo pa je bilo potrebnih več ot 3 MILIJARDE EUR.

Uredništvo