Preteklih 24 ur

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo ter dve nesreči s telesnimi poškodbami. Obravnavana so bila še tri kazniva dejana, kršitev javnega reda in miru in dve povoženji divjadi.

S področja kriminalitete so policisti obravnavali zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva, zatajitev in kaznivo dejanje goljufije. Javni red in mir je bil kršen na javnem kraju, kršitelj pa se je ob intervenciji policistov pomiril.

V tem tednu poteka nacionalna akcija za večjo varnost pešcev. Policisti pešce opozarjajo na upoštevanje cestnoprometnih pravil in uporabo prometnih površin namenjenih njihovi hoji, v času zmanjšanje vidljivosti pa na obvezno uporabo odsevnih teles za večjo vidnost.

V času nacionalne preventivne bodo policisti preverjali spoštovanje predpisov pri pešcih (uporaba odsevnih teles, varno prečkanje vozišč, pravilna stran hoje) in voznikih motornih vozil. Pri slednjih bodo pozorni zlasti na kršitve, kot sta izsiljevanje prednosti pešcem na zaznamovanih prehodih za pešce in neprilagojena hitrost vožnje.

Krajše poostrene nadzore bodo policijske uprave izvajale predvsem v bližini prehodov za pešce in na drugih lokacijah s povečano problematiko varnosti pešcev. Policisti bodo sodelovali tudi pri preventivnih aktivnostih, ki so namenjene ozaveščanju pešcev, da morajo že sami čim bolje poskrbeti za svojo varnost v prometu (z nošenjem svetlih oblačil, kresničk in odsevnikov, odsevnih brezrokavnikov ipd.). Zato bodo po vsej Sloveniji razdeljevali 5.000 odsevnikov, ki jih je za ta namen priskrbela Agencija za varnost prometa.

Meritve hitrosti z radarjem bodo danes pogostejše na območju PP Murska Sobota.

M.Z.