Tako osvešča oče otroka s cerebralno paralizo!

Foto: Pixabay

Ob dnevu cerebralne paralize, ki bo jutri 5. oktobra, se je na svojem fb profilu oglasil oče otroka, ki boleha za to boleznijo. Ker ljudje vsakodnevno “bežijo” v neizprosnem ritmu s časom, ki jim nalaga (pre)mnoge naloge, pozabljajo, da obstajajo mnogi, zaradi katerih bi morali dvigniti svoj glas. Predvsem proti neurejenemu sistemu, ki ga na takšen ali drugačen način urejajo in izvajajo državne institucije.

“Kot oče otroka s CP žal še vedno ugotavljam, kako malo ljudje vedo o tej telesni okvari (ne bolezni). Starši poleg dnevnih obveznosti, povezanih z 24 urnim ukvarjanjem z otrokom s CP pogosto naletijo na nerazumevanje delodajalcev, ki za preobremenjene (fizično in psihično) starše nimajo ne potrpljenja ne razumevanja. A ste kdaj pomislili, da starši otrok s PP (posebnimi potrebami) po končani službi nastopimo še eno, zelo zahtevno službo, ki traja skozi noč do jutra? Razumite jih in jim stojte ob strani!

A ste kdaj pomislili, da starši otrok s PP po končani službi nastopimo še eno, zelo zahtevno službo, ki traja skozi noč do jutra? Razumite jih in jim stojte ob strani!

V zadnjih letih tako razširjeno zbiranje sredstev preko koncertov, donacij in zbiranja zamaškov za pomoč otrokom kaže v prvi vrsti res na izjemno solidarnost Slovencev, predvsem pa kaže na neurejenost državnih institucij, ki svoje naloge ne opravljajo ustrezno in so ravno pri otrocih povsem zatajile. Za vse se v tej naši državi najde denar, le za tiste pomoči potrebne je ni nikoli. A smo res socialna država?

Za vse se v tej naši državi najde denar le za tiste pomoči potrebne je ni nikoli. A smo res socialna država

Dragi prijatelji, ob svetovnem dnevu cerebralne paralize vas prosim samo eno in sicer, da v znak solidarnosti do staršev in otrok s PP ne parkirate na invalidskih parkirnih mestih, in da druge kršitelje tudi opozarjate na to. Če smo lahko solidarni pri zbiranju pomoči (akcija Kris), smo lahko solidarni tudi na ta način, da ne zasedamo invalidskih mest. Enostavno je, pa še nič ne stane. Otroci in odrasli s CP ter njihovi starši vam bodo/bomo neizmerno hvaležni”.

Otroci in odrasli s CP ter njihovi starši vam bodo/bomo neizmerno hvaležni

Fotografija osebe Marjan Škalič.

Uredništvo