Publika je bila navdušena

Minulo soboto so na Glasbeni šoli Beltinci, ki deluje v okviru Zavoda sv. Cirila in Metoda Beltinci, organizirali nekoliko nenavaden koncert, ki se vse pogosteje postaja ena izmed oblik sodobnih pedagoških pristopov. V goste so povabili priznano slovensko pevko, flavtistko in skladateljico Tinkaro Kovač, ki je zapela tudi skupaj z učenci in nekaterimi učitelji beltinske glasbene šole.

Prisotne je v uvodu nagovoril tudi župan Občine Beltinci Marko Virag. Tudi sam je v otroštvu obiskoval glasbeno šolo, zato ocenjuje, da je igrati z idolom na odru nekaj več, kot nastop v okviru šole ali na proslavi lokalnega značaja. S tega razloga je občina šoli stopila nasproti in finančno podprla koncert, da mladim to mogoči. Ob tem je izrazil prepričanje, da bo glede na odličen obisk tovrstnih nastopov še več.

Tinkara Kovač je ob spremljavi odličnega kitarista Daniela Matiča izvedla nekaj avtorskih skladb, nekaj uspešnic iz zakladnice slovenske popevke ter zmagovalno skladbo italijanskega festivala San Remo iz leta 1958 z naslovom Volare.

Program so nadaljevali učenci flavte na beltinski glasbeni šoli, ki so ob spremljavi učiteljev zaigrali slovensko popevko Mlade oči in Bigi vugi Blaža Puciharja, sledila pa je skupna izvedba Tinkarine uspešnice Veter z juga.

Tinkarin koncert poleg perfektne vokalno-instrumentalne izvedbe avtorskih in drugih skladb odlikuje tudi vrhunska interakcija s publiko, ki se je na pobude solistke odlično odzivala. Koncert so zaključili s Cohenovo Alelujo.

Učiteljica flavte na Glasbeni šoli Beltinci Mihaela Šmid, ki je opravila glavnino organizacije in priprave učencev, je po koncertu dejala: “Takšna izkušnja, kot so lahko danes doživeli naši učenci, pripomore k odkrivanju, prepoznavanju in igranju glasbe tudi širše. Sodelovanje z izjemnimi glasbeniki, pa glasba tudi, in predvsem pri otrocih, dobi še večji smisel.”

 

M.Z.