Tokrat gre zares! 75% delež NLB v prodajo, Šarec na preizkušnjo!

Foto:Iztok Lazar NLB

Nova vlada Marjana Šarca gre na preizkušnjo. 75% delež NLB namreč gre v postopek prodaje, prvi stiki z morebitnimi kupci (predstavitveni road showi) pa že potekajo. Toda, za vratom mu že stoji Luka Mesec, “deček”, ki se mu je Šarec prodal, da lahko vlada! Bo 14. november za Slovenijo dan “po tem”, ko bodo končno zmagali davkoplačevalci?

Bodo lobiji iz ozadja, ki se napajajo iz NLB spet (pre)močni!

Spomnimo, da smo zaradi napačnih odločitev v preteklosti, predvsem pa zaradi interesov posameznikov že drago plačali sanacijo NLB. Za najmanj 2,5-milijard, ki jih zagotovo ne bi, če bi se v preeklosti politiki zmenili, da je nastopil čas za prodajo.

14. novembra gre torej zares. Delnice NLB bomo (ali ne) prodali finančnemu skladu, ti pa bodo postali 75% lastnik. Budno bodo bdeli nad poslovanjem, to se bo izboljšalo, izpadli bodo “sesalci” iz ozadja. Končno. Ker to nismo uspeli sami, bo to storil nov lastnik. Po nekaj letih (povprečno petih do sedmih), bodo svojo dobro (ali odlično) naložbo prodali. To bo zagotovo ena izmed bank, za katero pa se naša prejšnja vlada ni odločila!

Bo res tako ali pa se bo aktiviralo Luka Mesca, ki bo vse spet postavil na glavo!

Uredništvo