Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, deset kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, tri poškodbe vozil na parkirišču, štiri povoženja divjadi, prijeli so deset ilegalnih pribežnikov, zasegli eno vozilo in odredili eno pridržanje.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine v bencinskih servisih, tatvino delov iz delovnega stroja, namerno poškodovanje vozila, ponarejanje denarja, zatajitev ter tri vlome, in sicer v gradbeni kontejner na območju Murske Sobote, v poslovni prostor v Lendavi ter bencinski servis v Svetem Juriju.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Policisti so na območju Dolge vasi prijeli štiri državljane Pakistana in štiri Indije, ki so na nedovoljen način prečkali notranjo mejo Evropske unije, na območju Lendave pa še enega državljana Pakistana in enega Indije. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

V Gornji Radgoni je voznik osebnega avtomobila vozil močno pod vplivom alkohola, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. V Negovi pa je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Pogostejše meritve hitrosti bodo danes policisti izvajali na območju PP Lendava.

M.Z.