Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči, osem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, sedem povoženj divjadi, dve delovni nesreči ter zaseg vozila.

Ena prometna nesreča se je končala zgolj z materialno škodo, v nesreči v Petanjcih pa je voznik kolesa padel in se lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva in tatvino goriva iz tovornega vozila v Murski Soboti, goljufijo in razžalitev v Lendavi, poškodovanji tuje stvari v Ivancih in Srednji Bistrici, ponareditev ali uničenje poslovnih listin v Lendavskih Goricah ter zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje v Ljutomeru.

Javni red in mir je bil v vseh primerih kršen v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

V delovni nesreči v podjetju v Lipovcih je delavec padel z lestve in se pri tem lahko telesno poškodoval. V Gornji Radgoni pa je delavka v podjetju padla po stopnicah in se prav tako lahko telesno poškodovala.

Policisti so v Pincah pri kontroli ugotovili, da je tuji državljan vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo, tujec pa je bil odpeljan v nadaljnji postopek na Okrajno sodišče v Ljutomer.

Med preventivno akcijo Osredotoči se na cesto, ki je potekala med 15. in 21. januarjem, so policisti na območju celotne države ugotovili kar 1426 kršitev, ki vplivajo na zmanjšanje pozornosti voznikov na cesto. Za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu lahko največ storimo sami, zato bodimo odgovorni in se med vožnjo osredotočimo zgolj na vožnjo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota.

M.Z.