UE Maribor, ki mu “načeljuje” Srečko Ðurov, kader stranke SD, s polno masla na glavi

Kako uspešen bo inšpekcijski nadzor (foto: Vlada RS)

KMALU V IZVEDBO NUJNEGA INŠPEKCIJSKEGA NADZORA NA UE MARIBOR NA PODROČJU PRIJAVE PREBIVALIŠČ

Upravna enota Maribor, kjer je prvi človek slednje načelnik Srečko Ðurov (stranka SD) in bivši direktor Občine Murska Sobota, kot po tekočem traku izdaja fiktivne prijave prebivališč. Kot kaže, njegovi zaposleni ocenjujejo, da na enem naslovu lahko živi (pre)mnogo stanovalcev in se o njihovih bivanjskih razmerah in pogojih za bivanje ne sprašujejo. Kot je poročal STA, preverjajo vse naslove, ki imajo prijavljenih več kot 20 oseb. Zaenkrat kot sporna navajajo dva naslova.

Toda, kot kaže, se obeta nadzor nad delom zaposlenih na UE, saj je Boštjan Koritnik, minister za delo družino in socialne zadeve, na Inšpektorat za javni sektor podal predlog za izvedbo nujnega inšpekcijskega nadzora na UE Maribor na področju prijave prebivališč.

Minister je ocenil, da gre sicer za problematiko, ki se dotika tako ministrstva za notranje zadeve kot ministrstva za delo družino in socialne zadeve. Napovedal je, da v kratkem pričakuje rezultate analize omenjene problematika in da bodo poiskali tudi ustrezno rešitev

Medresorska delovna skupina že proučuje predlog postavitve normativov števila možnih prijav glede na kvadraturo prostora (ob upoštevanju življenjskih okoliščin).

Spomnimo, da je Zmago Jelinčič (SNS) izpostavil mariborsko upravno enoto kot tisto, ki “izstopa po prijavah na naslovih, kjer je prijavljenih že sto ljudi, vpisujejo pa se še dodatni”. Na upravni enoti so kot kaže končno prepoznali, da so ujeti na svojih rabotah in so končno ukrepali in sprožili notranji nadzor (je poročal STA),

Uredništvo