Vrnitev živali vliva upanje v pravno državo

V Forumu za kmetijstvo in podeželje pri Slovenski demokratski stranki pozdravljajo ukrep Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki je včeraj pričela z vračilom nezakonito odvzetih živali na kmetiji v Posavju.Vsi postopki tečejo v smeri, kot so jo zapisali v odzivu na odvzem, saj so na kmetiji uredili rejo in zagotavljajo dobrobit rejnih živali.

“Inšpektorica Danuša Štiglic je umaknjena iz postopka, še vedno pa pričakujemoo izredno odpoved delovnega razmerja zaradi očitne in dokazane prekoračitve pooblastil. In kar je najpomembnejše, živali se vračajo na kmetijo. Vsaj v tem delu lahko zatrdimo, da se vrača zaupanje v pravno državo in postopke, ki jih vodijo inšpektorji,” so zapisalo v izjavi za javnost.

Še vedno pa pričakujejo takojšnje ukrepanje slovenske policije zaradi nezakonitega vstopa nepooblaščene osebe Valerije Podgornik na kmetijo.

Od Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pričakujejo takojšnjo zaustavitev izvajanja zakona v z zadnjo spremembo spremenjenih členih Zakona o zaščiti živali in takojšnjo pripravo sprememb tega zakona, ki bodo usklajeni s stroko, kmetijskimi organizacijami in ustavo. Prav tako pričakujejo takojšnjo izdajo smernic za izboljšanje dobrobiti živali na slovenskih kmetijah, saj tudi v Forumu za kmetijstvo in podeželje prisegajo na najvišje standarde dobrobiti živali.

“V Forumu za kmetijstvo in podeželje pri SDS bomo storili vse kar je v naši moči, da bomo dvigovali ugled slovenskega kmeta, družinskih kmetij in celotne verige preskrbe s hrano v Sloveniji,” so še zapisali.

 M.Z.