Danes so v Beltincih odprli tržnico

O ureditvi tržnice v središču Beltincev smo pred časom že poročali. V začetku tega meseca so začeli s prenovo pločnika in zamenjavo parkirnih prostorov s trškim prostorom.

Danes so s kulturnim programom, v katerem so nastopali otroci beltinskega vrtca, učenci beltinske osnovne ter glasbene šole, dijaki soboške gimnazije, Mešani pevski zbor Andrej Maroša, recitatorke Društva upokojencev, vokalna zasedba Beletinke in Plej banda KUD Beltinci.

Župan Marko Virag (foto: M.Z.)

Navzoče je nagovoril župan Marko Virag, ki je ob bližnjem Materinskem prazniku voščil vsem ženam in materam. Ob tem je na slikovit način poudaril, da smo tako ženske kakor moški enakovreden del naše družbe, ki jo bogati ravno različnost in sposobnost skupnega bivanja oz. celo soodvisnost.

 

 

Ob prerezu traku je zbrane seznanil, da je ravno letos sedemsto let od prve omembe Beltincev in okoliških vasi. Znano je, da je Marija Terezija Beltincem podelila trške pravice, v devetnajstem stoletju pa je bila trška dejavnost v Beltincih že zelo razvita. Občina želi to dejavnost obnoviti, zato je v ta namen s pomočjo sofinancerskih sredstev uredila primeren prostor v središču kraja z možnostjo širitve v smeri beltinskega parka.

Dejan Klemenčič in Marko Virag (foto: M.Z)

Ob otvoritvi beltinske Tržnice sta trak prerezala župan Marko Virag in direktor Javnega podjetja Komuna Beltinci d.o.o. Dejan Klemenčič, ki je upravljalec tržnice. Vsi zainteresirani, ki bi želeli svoje izdelke ponujati na tržnici, imajo možnost brezplačnega najema. Vse informacije lahko dobijo na spletni strani Komuna Beltinci d.o.o. oz. preko elektronskega naslova [email protected].

C. U.