Pihnili so deseto svečko

Doživljajski park Vulkanija je minulo soboto praznoval deseto obletnico. Pripravili so celodnevno dogajanje, ki se je začelo z uradno slovesnostjo. Zbrane sta med drugim nagovorili direktorica Zavoda za upravljanje kulturne dediščine Grad Danijela Krpič in županja Občine Grad Cvetka Ficko.

Direktorica Danijela Krpič je dejala, da se jim desetletna doba po eni strani zaradi pestrega dogajanja zdi sila kratka, po drugi strani pa deset let le ni kratko obdobje. Od ustanovitve do danes je Vulkanijo obiskalo preko 255.000 obiskovalcev, ki so prizorišče zapuščali zadovoljni in pogosto zelo pozitivno presenečeni nad ponujeno vsebino.

Ob tej priložnosti so se za odlično sodelovanje zahvalili Občini Grad, pa tudi nekdanjemu županu g. Danielu Kalamarju, ki je zaslužen za izgradnjo Vulkanije. Odlično sodelujejo tudi z vodstvom Krajinskega parka Goričko, ki ga je do nedavnega vodila Stanka Dešnik.

Prireditev so popestrili učenci Glasbene šole Murska Sobota, po razrezu torte pa je v prelepem sončnem vremenu sledila zabava z Niko Zorjan ter skupino BQL z Budalami.

M.Z.