V Fazanerijo prihaja Aluminij iz Kidričevega!

Vir:www.nsmura.si

Nogometni klub Mura se bo jutri ob 14.30 pomeril z igralci Aluminija iz Kidričevega. Gostje trenutno z devetimi točkami lestvice Prve lige Telekom Slovenije zasedajo visoko drugo mesto, črno-beli pa s petimi točkami šesto mesto.

 je začel delovati v petdesetih letih prejšnjega stoletja, uradno pa začel tekmovati od leta 1956 naprej. Kar s šestimi igrišči, umeščenimi v zeleni pas izven mesta in spremljevalnimi infrastrukturnimi objekti, ga je za svoje priprave prepoznalo mnogo ekip iz tujine. Omenjajo se Valencia CF (ESP), FC Steaua Bukarešta (RO), West Bromwich (ANG), Reading F.C. (ANG), Leicester City FC (ANG), Bursaspor (TR), HNK Hajduk Split (HR), Zorya Luhansk (UKR), in drugi.

Vir:www.nkaluminij.net

Sicer pa na svojo priložnost razvoja športnega turizma čaka tudi Mestni stadion Fazanerija, ki bi s pametno umestitvijo novih igralnih površin in smiselno dopolnivijo z ostalimi športnimi infrastrukturnimi objekti v neposredni bližini, dvignil prepoznavnost Občine Murska Sobota in pomembneje krojil njen nadaljni razvoj.

Uredništvo