Četrtega decembra bo drugi krog

V Občini Lendava je bivšemu županu in trenutnemu poslancu Janezu Magyaru za izvolitev v prvem krogu zmanjkalo 48 glasov, prejel jih je namreč 1.954. V drugem krogu, 4. decembra, bodo volivke in volivci izbirali med Janezom Magyarom in aktualnim podžupanov v funkciji župana Ivanom Koncutom, ki so mu volivke in volivci v prvem krogu namenili 1.132 glasov.

Na volitvah za občinski svet je Slovenska demokratska stranka prejela največ, 1.039 glasov, na podlagi česar bo v občinskem svetu listo zastopalo pet izvoljenih svetnikov: Janez Magyar, Eva Šabjan, Andrej Matjašec, Irena Jeneš in Leon Šajt.

Pet mandatov je prejela tudi lista Gibanja Svoboda, ki jo bodo v občinskem svetu zastopali Dejan Süč, Lidija Kreft, Sven Sarjaš, Helena Antolin Tibaut in Marko Franko.

Jožef Gerenčer in Patrik Kocet bosta v občinskem svetu zastopala Listo za razvoj in čisto okolje, po en mandat pa so volivke in volivci namenili listam PRO LENDAVA (Sašo Kranjc), SD (Alen Dominič), Lista gasilcev za varnost občanov (Romeo Gal) in DESUS (Robert Berki).

M.Z.