Vložek v izobraževanje je naložba za prihodnost

Danes ob deseti uri je v Lendavi potekala uradna otvoritev novozgrajenega prizidka Dvojezične osnovne šole.

Otvoritve so se med drugim udeležili tudi minister za vzgojo in izobraževanje Dario Felda, domači župan Janez Magyar in ravnateljica šole Edit Vida Törnar, ki so slavnostno prerezali trak in prostore tudi uradno predali namenu.

Judit Vida Törnar je v svojem nagovoru med drugim dejala, da so priporočilom in zahtevam zakonodaje na področju vzgoje in izobraževanja morali in želeli slediti, zato je bila poleg predanega dela učiteljev dograditev sodobnih prostorov nujna.

Župan Janez Magyar je poudaril, da rast števila otrok obeta svetlo prihodnost lendavske občine. Osebno vložek v izobraževanje razume kot pomembno naložbo za prihodnost.

Minister Felda je dejal, da se ob takšnih priložnostih običajno vse vrti okoli številk, a ta prizidek naj bo namenjen predvsem vsebini. Zahvalil se je ravnateljici za skrb za nemoten učni proces med gradnjo, županu Magyarju pa za predanost v času priprave dokumantacije in gradnje prizidka.

V skrbno izbranem kulturnem programu so nastopili učenci šole v slovenskem in madžarskem jeziku.

Župan Magyar je za naš portal po uradnem delu dejal, da občino v bližnji prihodnosti čaka še vložek v prostore vrtca, saj zaradi naraščanja števila otrok obstoječi prostori postajajo pretesni. V Gaberju in v Čentibi nameravajo obnoviti prostore podružničnih šol, ki jih bodo namenili predšolski vzgoji.

M.Z.