Marino Kegl prejel najvišje občinsko priznanje

V odloku o prazniku in spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota so zapisali, da bo praznik mestne občine dne 16. julija, ko je bila Murska Sobota prvič omenjena v pisni listini iz leta 1348.

V Gledališču Park v Murski Soboti je tako minuli petek potekala slavnostna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota ob občinskem prazniku, ki so se je poleg svetnic in svetnikov, častnih občanov, županov pomurskih občin in drugih visokih gostov udeležili tudi predstavniki in delegacije iz pobratenih mest Körmend, Paraćin, Ingolstadt in Podstrana. Na slavnostni seji je župan Damjan Anželj podelil najvišja občinska priznanja.

Damjan Anželj (foto: murska-sobota.si)

Plaketo Mestne občine Murska Sobota je za vrhunske športne dosežke doma in v svetu  prejel Marino Kegl, saj je v zadnjem obdobju veliko pripomogel k ugledu MO Murska Sobota. Na svoji strani je ob tem zapisal, da je plakete neizmerno vesel, da je ponosen in srečen. “Z veliko mero odgovornosti bo to priznanje hodilo z menoj na naslednjih velikih tekmovanjih”, je dodal uspešni športnik.

Marino Kegl (foto: murska-sobota.si)

Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota je prejel MOZAIK – Društvo za socialno vključenost ob 20. obletnici delovanja.

Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota je prejel Franc Vogrinčič za dragocen prispevek pri ohranjanju zgodovine domačega kraja in občine.

Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota je prejelo Prekmursko osteološko društvo Murska Sobota ob 20. obletnici delovanja.

Marija Horvat, predsednica Prekmurskega osteološkega društva (foto: murska-sobota.si)

Slavnostni govornik ob tej priložnosti je bil Andrej Gerenčer, nekdanji predsednik Skupščine občine Murska Sobota, prvi župan Mestne občine Murska Sobota in njen častni občan, ki je spomnil na prehojeno pot, ko je iz prej velike občine leta 1995 nastala Mestna občina Murska Sobota ter njen razvoj v minulih 28 letih.

Andrej Gerenčer (foto: murska-sobota.si)

Slovesnost sta z glasbo obogatila Nuša Titan in Damjan Kuzma, sicer učitelja Glasbene šole Beltinci.

Nuša Titan in Damjan Kuzma (foto: murska-sobota.si)

M.Z.