Defibrilator je primeren za uporabo pri odraslih in otrocih

V torek je Občina Lendava slovesno prevzela in predala namenu dva nova defibrilatorja, ki bosta pomembno prispevala k varnosti občank in občanov. Generalni direktor družbe Medicop Peter Podlunšek je županu Občine Lendava Janezu Magyarju v prostorih Mestne hiše predal napravi.

Defibrilatorja bosta nameščena na vaško gasilskih domovih v krajevnih skupnostih Radmožanci in Petišovci in bosta na voljo za uporabo v nujnih primerih 24 ur na dan. Aparata sta iz rok župana prevzela predsednica KS Petišovci Renata Horvat in predsednik KS Radmožanci Teodor Lebar.

 

Župan Občine Lendava je izrazil zadovoljstvo nad pridobitvijo novih naprav, s pomočjo katerih v določenih situacijah rešujejo življenja. “Z namenom zagotavljanja varnosti naših občanov smo se odločili za namestitev defibrilatorjev na različnih javno dostopnih lokacijah. Želimo, da so te naprave dosegljive čim več ljudem, zato bo Občina Lendava nadaljevala s takimi naložbami za izboljšanje zdravstvene varnosti v lokalni skupnosti,” je dejal župan in se zahvalil gospodu Podlunšku za pridobitev, ki predstavlja naložbo v varnost krajanov.

Defibrilatorji, ki so nameščeni na javno dostopnih mestih omogočajo hitro intervencijo v primeru srčnega zastoja ali drugih srčnih težav. Na celotnem območju občine Lendava je tako na voljo že 12 javno dostopnih defibrilatorjev, seznam z lokacijami defibrilatorjev v občini pa je po novem dostopen na vstopni strani spletne strani Občine Lendava. Avtomatski eksterni defibrilator je prenosna elektronska naprava, ki samodejno zazna motnje ritma ob srčnem zastoju. Defibrilator sproži električni sunek, ki ponovno vzpostavi normalni srčni ritem in posledično funkcijo srca.

Predsednica krajevne skupnosti Petišovci Renata Horvat se je zahvalila županu ter direktorju Medicopa za pomembno pridobitev za krajane krajevne skupnosti Petišovci. Predsednik KS Radmožanci Teodor Lebar pa je dodal, da gre za naložbo v varnost ljudi, vendar upa, da je ne bodo nikoli potrebovali.

Generalni direktor podjetja Medicop Peter Podlunšek se je županu zahvalil za zaupanje in prisotnim predstavil prednosti najnovejše različice defibrilatorja LIFEPAK CR2, ki deluje z močjo 360 Joulov in vključuje pediatrični modul, kar pomeni, da omogoča uporabo enakih elektrod tako pri odraslih kot tudi pri otrocih ter neprekinjeno masažo srca tudi med analizo srčnega ritma. Hkrati LIFEPAK CR2 zagotavlja 4 leta polnosti baterije in 4 letno življenjsko dobo elektrod. Preproste grafike, zvočna navodila in avtomatizirane funkcije pomagajo uporabnikom, da v primeru srčnega zastoja med uporabo defibrilatorja ostanejo osredotočeni na reševanje življenja.

Podjetje MEDICOP d.o.o. svoje prednosti uveljavlja na globalnem trgu že 45 let. Medicinska oprema in reševalna vozila, ki nastanejo v njihovi proizvodnji, so sinonim za kakovost, zanesljivost in varnost. Vse tri vrednote se ne odražajo le pri produktih, pač pa tudi pomembno krojijo poslovno filozofijo in strateško vizijo podjetja. Lastno znanje, izkušnje in sodelovanje z uporabniki so gonilna sila napredka, kar podjetje uvršča med izjemno razvojno usmerjena podjetja, ki z inovativnimi rešitvami postavljajo nove trende.

Medicopu zaupajo v več kot 65. državah po svetu. Svojim poslovnim partnerjem in uporabnikom želijo omogočiti dostop do najboljših naprav, ki rešujejo življenja. Leta 2014 so v svoj prodajni asortima vključili zastopniški program Stryker, ki je tudi proizvajalec tehnološko najbolj dovršenih, a obenem, iz vidika načina uporabe, zelo preprostih defibrilatorjev LIFEPAK CR2.

M.Z.