V občini Murska Sobota znani elektorji, ki bodo “izbirali” bodočega državnega svetnika!

vir: www.ds-rs.si

Na današnji seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, so svetniki na tajnem glasovanju odločili, kdo bodo štirje elektorji, ki bodo poleg ostalih 23. odločali o prihodnjem državnem svetniku.

Svetniki “izbrali” Mirana Forjaniča (Lista za “2020”, Jasmino Opec Vöröš (SLS), Marjana Gujta (SMC) in Brigito Perhavec (SD)!

Kandidatov za elektorje, o katerih je danes odločal mestni svet je bilo sicer sedem, poleg izvoljenih še Aleš Kornik (SDS), Zoran Hoblaj (SD) in Staša Horvat (SMC).

Vseh 27. elektorjev, ki se volijo glede na ključ, o katerem smo že pisali v prispevku “Kdo so kandidati za Državni svet iz Prekmurja v prispevku http://pomurske-novice.si/kdo-bo-drzavni-svetnik-iz-pomurja/, bo svojega kandidata, kot predstavnika lokalnih skupnosti v 11. volilni enoti izvolilo 22.11.2017.

Sicer pa so  že znani elektorji, ki ju je izvolil občinski svet v občini Grad (Silvo Šarkanj), v občini Kuzma (Roman Fartek), v občini Velika Polana, Tišina, Hodoš in Šalovci so elektorji župani, v občini Odranci (Roman Kavaš), v občini Kobilje (Saša Fras), občini Cankova (Janez Tišler), v občini Beltinci (Štefan Žižek in Jožef Ferčak). V občini Lendava o elektorjih odločajo na današnji seji, v občini Puconci pa na jutrišnji.

Trenutno znana kandidata za Državni svet sta Marjan Maučec (sekretar Državnega sveta RS) ter Marijan Kardinar (sedanji župan občine Dobrovnik), iz zanesljivih virov pa smo izvedeli, da je svojo kandidaturo v občini Tišina vložil še Milan Karoli (svetnik občine Tišina, stranka DESUS). Če elektorje vzamemo pod “drobnogled”, vse kaže, da bo bodoči Državni svetnik Marjan Maučec, sedanji sekretar Državnega sveta. Se mu lahko kje zalomi?

Uredništvo