Po konstitutivni seji so se zazrli v prihodnost

Minuli četrtek, 8. decembra, se je prvič sestal novoizvoljeni Občinski svet Občine Radenci. Na konstitutivni seji so potrdili mandate svetnikom in županu Romanu Leljaku.

V Občinskem svetu Listo Romana Leljaka zastopa s šest svetnikov, s petimi mandati bo zastopana lista Gibanje Svoboda, dva svetnika zastopata listo Socialnih demokratov, po eden pa DESUSNove Slovenije – Krščanske demokrate in Slovensko demokratsko stranko.

V Radencih ta četrtek že konstitutivna seja novoizvoljenega Občinskega sveta

Na seji so imenovali tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo trije svetniki liste Romana Leljaka in dva svetnika Gibanja Svoboda. Kot smo neuradno izvedeli že pred sejo, župan Leljak nima v načrtu oblikovanja formalne koalicije, saj naj bi bili programi posameznih list tako podobni, da pri realizaciji predvidenih projektov ne vidi morebitnih nesoglasij. Vse kaže, da so župan in izvoljeni svetniki ostro retoriko iz časa predvolilne kampanje zamenjali z dialogom v smeri napredka občine.

Dan po tem je župan Roman Leljak že naznanil izvedbo projekta Dograditev tribun na Športnem centru Ivanke Serec, ki zajema izgradnjo tribune s 600 sedeži, VIP tribune, dodatnih garderob in prostorov za delovanje domačih društev.

M.Z.