V podjetništvu se nič ne zgodi samo od sebe!

Vir:Pixabay

Podjetništvo je pustolovščina, je nennehno premagovanje samega sebe in močna želja, da nam bo uspelo. Kljub temu, da v Sloveniji podjetniško okolje ni prizanesljivo, da izobraževalni sistem premalo uči, da so sestavni del pustolovščine porazi, je ključ do cilja ravno vključiti poraze v vsakdan podjetništva.

Proč z izgovori, trkajmo na vrata, pišimo dopise, ponujajmo usluge v zameno za podporo!

Neaktivnost ter premlevanje, kje zbrati denar za začetek, na koga se obrniti, kaj se bo zgodilo če…so močni zaviralci podjetništva. Odločitev, da gremo naprej, predstavimo svojo storitev, izdelek, potrkamo na vrata pa odličen začetek podjetništva. Uspešni podjetniki bodo skoraj vedno svetovali, da je za uspeh potrebno najmanj 22 spodrsljajev. Če nam uspe že prej, toliko bolje.

Kritikov okrog nas bo seveda veliko, tistih, ki nam želijo dobro in tistih, ki bi bili najraje, da bi že zdavnaj obupali. Toda, ključ uspeha je v nas, v naši ekipi, ki je tam nekje zunaj umazana od znoja in prahu, ki se drzno napreza in na koncu veličastno uspe.

Če nam ne uspe, se nam je vse dobro in slabo dogajalo med našim smelim poskusom, v prahu in znoju. Tako se v tej borbi ne bomo nikoli pridružili tistim hladnim in plahim dušam, ki ne poznajo ne zmage in ne poraza (Theodore Roosvelt).

B.P.