Včeraj so podpisali pogodbo z izvajalcem 

Včeraj je v prostorih Kulturnega doma Apače potekala tiskovna konferenca, na kateri so predstavili in podpisali pogodbo za izgradnjo novega tri oddelčnega vrtca v Stogovcih.

Pogodbo, vredno 1.232.147,14€ z DDV, sta podpisala župan Občine Apače dr. Andrej Steyer in direktor podjetja GES, gradbeništvo, energetika, sanacije, d.o.o., Jože Hartl.

V skladu s ponudbo in popisom del so po načelu »cena na enoto in po obračunu po dejanskih količinah, potrjenih s strani strokovnega nadzora« predvidena gradbena dela in obrtniška dela, zunanja ureditev okolice vrtca ter elektro- in strojno instalacijska dela.

Predvidena skupna vrednost projekta (novogradnja, zunanja ureditev, notranja oprema ter vsa preostala dela in nadzori, novelacija IP) znaša 1.560.906,49 EUR.

Vire financiranja zagotavljajo Občina Apače v znesku 729.247,67€ in EKO Sklad v znesku 157.000,00€,  674.658,82€ pa bo primaknilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, kar je med nabor sofinanciranih projektov s strani države uvrstila že bivša Janševa vlada.

Dela naj bi bila zaključena v poletnem času, selitev otrok v nove prostore pa najpozneje 1. septembra 2024.

M.Z.