Občina Turnišče je prejela gradbeno dovoljenje za gradnjo Doma gasilcev, kulture in športa. Gradnje so najbolj veseli turniški gasilci, ki že vrsto let svojo dejavnost opravljajo v izjemno težkih pogojih, opremo pa imajo razdrobljeno na kar štirih lokacijah.

Dom gasilcev, športa in kulture bodo zgradili kot podaljšek objekta nekdanje kmetijske zadruge oz. trgovine Rodovita. Občina je omenjeno stavbo že odkupila in v njej pred kratkim uredila prostore za fitness. Omenjena lokacija je bila že v preteklosti predvidena za rekonstrukcijo v namen gasilskega doma, vendar je takrani občinski svet predlog ocenil kot neprimeren. Takratna županja nameč o tej nameri ni obvestila občinskega sveta.

Projekt se bo po odstranitvi dela obstoječe zgradbe izvajal v treh sklopih. Najprej bodo zgradili prostore gasilskega doma, zatem kulturni dom in v tretjem sklopu še prostore za delovanje ostaih društev. v mansardnih prostorih bo strelišče in večnamenska dvorana.

Skupna vrednost projekta znaša cca. 3 milijone evrov. Po navedbah župana naj bi približno dve tretjini sredstev prejeli preko aznih razpisov, približno milijon pa bo prispevala občina.

Simulacija novega objekta v urnišču (foto: turnisce.si)

Dolžina objekta bo 90 metrov, širina pa 13 oziroma v predelu kulturne dvorane pa 15 metrov. Dvorana, ki bo dolga 17 metrov,  bo v osnovi namenjena kulturnim dogodkom, po potrebi jo bodo kot sejno dvorano uporabljala tudi društva in občinski svet.  

C. U.