Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, deset kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, eno povoženje divjadi, enega voznika ter enemu kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V vseh šestih prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, nesrečo v Noršincih pri Ljutomeru pa je povzročil tuji državljan, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini goriva iz tovornih vozil v Murski Soboti, dve poškodovanji tuje stvari oziroma vozil v Gornji Radgoni in Murski Soboti, tatvino v trgovini in tatvino goriva v Murski Soboti, tatvino skuterja v Beltincih, goljufijo pri točenju goriva v Pincah in dve kaznivi dejanji nasilja v družini, eno v Radencih in drugo v Dobrovniku, kjer so zoper kršitelja izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Gornji Petrovci.

M.Z.