Upokojenci z nižjimi pokojninami ne bodo mogli preživeti

Ker je vlada Roberta Goloba pred novim letom preprečila izredno uskladitev pokojnin, bo civilna iniciativa GLAS UPOKOJENCEV organizirala vseslovenski protest upokojencev.

Upokojence vse bolj pestijo podražitve, vlada pa je pred novim letom preprečila uskladitve pokojnin. Dodatek k pokojninam v višini 4,5% višine bruto pokojninske osnove je bil več kot očitno le pesek v oči. Plače v javnem sektorju so se namreč istočasno za 4,5% zvišale, zaposleni v sodstvu in na tožilstvu bodo prejeli po 600€ dodatka, pokojnine pa so se v mesecu januarju znižale na vrednost v mesecu oktobru. Upokojenci so v tej vsesplošni draginji ob dejstvu, da si bo vlada v kratkem zvišala plače, naravnost zgroženi.

Protest bo potekal v sredo, 1. februarja, ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani. Organizatorji pravijo, za njimi ne stoji ne Janez Janša, ne Milan Kučan in ne dr. Golob. Gre za protest ljudi, ki jim za tiste, ki se iz dneva v dan težko prebijajo skozi življenje, ni vseeno. Ljudem, ki so gradili to državo, je potrebno pomagati, ker jih aktualna oblast povsem ignorira.

M.Z.