“Vlada skupaj z Levico muči ljudi, namesto, da bi se lotili reševanja strateških problemov”!

Foto: Matija Sušnik

Te dni so v ospredju nakopičene težave med že zgodnjo trhlo koalicijo 5+1 (LMŠ, SD, SMC, SAB, DESUS + LEVICA), ki niti ni dobila podpore s strani volilnega telesa. Toda, spretna manipulacija, ki se “vleče” skozi medijsko podporo, le še globlje pušča rane Slovenski državi. In seveda njenemu prebivalstvu, ki niti nima več volje pokritizirati tisto, kar je slabo oz. pohvaliti, kar je dobro.

Zataknilo se je zaradi zavrnitve novele o prispevkih za socialno varnost -predlagatelj LEVICA že v odboru DZ za finance

Danes je padel predlog Levice, da se (do)končno ukine plačevanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in se slednje prenese med plačevanje skozi obvezno zdravstveno zavarovanje. Izid glasovanja niti ni bil tesen, kar 12 članov je glasovalo PROTI in le dva ZA.

Podpora le v primeru pavšalnega prispevka vsi 29 EUR

Kot je na današnji in sredini (slednja je bila prekinjena) seji odbora DZ za finance bilo slišati, bi ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja doživela luč sveta le pod pogojem, da bi vsi zavarovanci plačevali enako. To pa je 29 EUR. Slednje seveda ni sprejemljivo za predlagatelja, torej Levico, ki vidijo pravičnost le v plačevanju glede na višino prejete plače. Je to dokončno slovo Levice iz tvorbe 5+1 ali le predstava za javnost, bomo videli v prihodnje!

Je to dokončno slovo Levice iz tvorbe 5+1 ali le predstava za javnost, bomo videli v prihodnje

Bomo že v kratkem spremljali nove snubitve in povezave, da slaba in trhla koalicija še lahko zdrži nekaj časa? Pomurski poslanec Horvat, ki je na seji povedal, da Vlada skupaj z Levico muči ljudi, namesto, da bi se lotila reševanja strateških problemov, meni, da ne. Da gre le za predstavo konca ljubezni!

Uredništvo