Vlomili v Dom starejših Rakičan!

Vir:Pixabay

V preteklem dnevu so policisti PU Murska Sobota na območju Pomurja obravnavali devet kaznivih dejanj, štiri  prometne  nesreče (ena oseba se je lažje telesno poškodovala), ilegalni prehod državne meje, eno kršitev javnega reda in miru ter eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru.

Področje kriminalitete!

Na področju kriminalitete smo v Murski Soboti obravnavali tatvino nakita, dve goljufiji in grožnjo, v Rakičanu vlom v dom starejših, v Radencih vlom v stanovanjsko hišo, v Moravskih Toplicah poneverbo, v Črncih poškodovanje tuje stvari in v Lendavi tatvino športnih copat.

Kršenje javnega reda in miru!

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Nesreča s traktorjem na srečo brez hujših poškodb voznice!

V Lokavcih je bil obravnavan dogodek, kjer se je traktor prevrnil na voznico, ki se je pri tem lažje telesno poškodovala.

11 tujcev ilegalno čez mejo!

Zaradi ilegalnega prehoda državne meje je bilo obravnavanih 11 tujcev, ki so v našo državo prišli iz Hrvaške.

V času od 1. do 14. oktobra poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost  pešcev. Zaradi tega pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Murske Sobote.

Uredništvo