Preteklih 24 ur

Pretekli četrtek so policisti v Pomurju obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale, pet kaznivih dejan, šest kršitev javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

Ob 14.50 je prišlo v krožišču v Motovilcih, do trčenja dveh osebnih avtomobilov. Dve sopotnici sta v trčenju utrpeli lahke telesne poškodbe. Ob 18.20 je na lokalni cesti Beltinci – Bistrica, v križišču cest Melinci – Odranci prišlo do prometne nesreče. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila pri zavijanju levo na stransko cesto odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. V trčenju sta se oba udeleženca lahko telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti pri voznici je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola, zato bo zoper njo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini, vlom v stanovanje in poslovni prostor v Murski Soboti ter zasegli bankovec za 50 EVR, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave.

M.Z.