Dosegli so izjemne rezultate in presegli načrtovana pričakovanja

V sredo, 6. decembra 2023, je v Ljubljani potekala podelitev nagrad JABOLKO KAKOVOSTI 2023 in razglasitev prejemnikov nagrad za najbolj kakovostne mednarodne projekte na področju izobraževanja.

Med prejemniki nagrad na področju splošnega šolskega izobraževanja je tudi Vrtec Beltinci, ki je bil nagrajen za projekt »Vrtec pod krošnjami, razvoj in implementacija kurikuluma gozdne pedagogike za vrtce«. 

Ravnateljica beltinskega vrtca Martina Vidonja nam je povedala, da se je Vrtec Beltinci na pot mednarodnega sodelovanja podal na pobudo Občine Beltinci. Prijavili so se na razpis Erasmus+ s projektom Vrtec pod krošnjami, razvoj in implementacija kurikuluma gozdne pedagogike za vrtce. Skupaj s partnerskim vrtcem Vrabac iz Kragujevca so izvedli vse načrtovane projektne dejavnosti, ki so bile namenjene otrokom iz vrtca in njihovim družinam, prav tako pa tudi tistim otrokom, ki vrtca ne obiskujejo in otrokom iz socialno šibkejših okolij.

 

“Dosegli smo izjemne rezultate, presegli načrtovana pričakovanja, kar je CMEPIUS (Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja) prepoznal kot najboljši projekt na področju splošnega šolskega izobraževanja in ga nagradil z nagrado Jabolko kakovosti 2023,” je dejala ravnateljica.

Nagrade sta na prireditvi, v okviru katere so obeležili tudi 20. letnico delovanja centra, podelila minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda in direktorica CMEPIUS-a dr. Alenka Flander.

“Ta nagrada pomeni veliko priznanje za naš trud in prepoznavno kakovost našega dela. To je zasluga celotnega kolektiva, na katerega sem ravnateljica ponosna in svojim sodelavcem hvaležna za odlično opravljanje svojega poslanstva,” je še dejala Vidonjeva in se ob tem zahvalila Občini Beltinci, še posebej županu Marku Viragu, ki jih je spodbudil k prijavi na mednarodne projekte, jim ves čas izvajanja projektnih aktivnosti nudil podporo in jih nenazadnje počastil tudi s svojo prisotnostjo ob prevzemu nagrade. Nagrada je obenem spodbuda za nadaljevanje kakovostne prakse tudi na področju mednarodnega sodelovanja, kjer imajo že pripravljen nabor idej za prijavo na naslednje razpise.

Med nagrajenci najdemo še enega pomurskega prejemnika. Na področju izobraževanja odraslih so nagrado prejele Pomurske lekarne Murska Sobota, in sicer za projekt »Opolnomočenje starejših pacientov za pravilno uporabo zdravil«.

M.Z.