Vzrok včerajšnje prometne nesreče na pomurski avtocesti, kjer je ukrajinska džavljanka izgubila življenje, je počena pnevmatika!

Foto:Pixabay

Preteklo nedeljo so pomurski policisti PU Murska Sobota obravnavali prometno nesrečo, ki se je končala s smrtnim izidom, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, pridržali dve osebi, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru in povoženje divjadi.

Na avtocesti, približno tri kilometre pred počivališčem Pince, v smeri Madžarske, je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prevrnjeno tovorno vozilo, katero se je pred tem prevrnilo zaradi počene pnevmatike in je obstalo na voznem pasu avtoceste. Trčenje je bilo tako silovito, da je tovorno vozilo odbilo desno v obcestni jarek, kjer se je prevrnilo na bok. Med prevračanjem je iz vozila padla potnica, ki je sedela zadaj in jo je vozilo pokopalo pod seboj. Zaradi hudih ran je na kraju umrla. Poleg tega so se v trčenju hudo telesno poškodovale še tri osebe. To je letošnja četrta smrtna žrtev na pomurskih cestah.

Predstavnica za odnose z javnostmi iz PU Murska Sobota je v svojem sporočilu še povedala, da je ombinirano vozilo znamke Mercedes Benz Sprinter ukrajinskih registrskih številk vozilo v smeri Madžarske. Približno tri kilometre pred Petrolom Pince mu je počila pnevmatika, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na bok. Čez slabo minuto je za njim pripeljalo drugo kombinirano vozilo (iste znamke) ukrajinskih registrskih številk, katerega voznik je kljub izogibanju trčil v prevrnjeno vozilo in nato zapeljal z vozišča, kjer je med prevračanjem iz vozila padla potnica, 63. letna državljanka Ukrajine. Na kraju nesreče je podlegla poškodbam. V nesreči so bile hudo telesno poškodovane še tri osebe, nobeden pa ni v življenski nevarnosti.

Na področju kriminalitete smo obravnavali zatajitev denarja na bankomatu, poškodovanje osebnega avtomobila, grožnjo in ponarejanje vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelj, ki se ob intervenciji policistov ni hotel pomiriti je bil pridržan do iztreznitve. Pridržan je bil tudi tujec, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Lendava.

Uredništvo