Za EXPANO že cca. 5 MIO EUR, za odpravo zalitja prostorov v naselju Černelavci pa 50.000 EUR!

Vir:Pixabay

Narava je spet opozorila nase in “s prstom” ponovno pokazala na neodgovoren pristop murskosoboške občinske oblasti in njenega Javnega podjetja Komunala d.o.o. na dogajanja ob večjih padavinskih vodah v novem naselju Černelavci (in še kje v Murski Soboti). Da rešitev obstaja, in da ta rešitev pač zahteva potreben denar, je znano vsem.

Župan za EXPANO že podira rekorde, strošek blizu 5 MIO EUR, novi del naselja Černelavci pa bi saniral s 50.000 EUR!

Poznavalci političnega dogajanja in izvajanja murskosoboškega proračuna vedo, da župan Jevšek sploh nima nobene omejitve pri prerazporejanju sredstev med posameznimi postavkami proračuna. Tako pa se je tudi strošek kjučnega projekta občine, t.i. EXPANO vseskozi spreminjal, danes pa že zrasel na cca. 5 MIO EUR. Če je župan v proračunu najprej napovedoval strošek 2.3 MIO EUR in pozneje z zelo poznim pripravljenim investicijskim elaboratom svetnike “zlobiral”, da znesek popravijo na 4.7 MIO EUR, je ta znesek danes že blizu 5 MIO EUR. Preprosto bi rekli, toda gre za podražitev kar 2.4 MIO EUR oz. še za dodatnih 0.3 MIO EUR. Torej za skupnih 2.7 MIO EUR.

In, zgodilo se ni nič, koalicijski svetniki pač ne bodo kričali, pa čeprav bi z veliko manj denarja kot znašajo “dnevne” podražitve EXPAN-a, ne pa s 50.000 EUR, rešili premoženje naselja Černelavci!

In komentar občinske oblasti!

Učinki sanacije, da so v letu 2017 zmanjšali vdor podtalne vode v kanalizacijo, povečali so njen pretok ter podaljšali življenjsko dobo severnega kolektorja. Ter, da se bo v letu 2018 projekt nadaljeval v drugi polovici leta za sanacijo kanalizacije v Dalmatinovi, Slovenski in Liškovi ulici, predsednik KS Černelavci gospod Forjanič pa govori o rezerviranih sredstvih v višini 50.000 EUR (je zapisal vir www.vestnik.si).

So na murskosoboški občini zaspali in pozabili, v katerem obdobju se novo naselje Černelavci spopada s poplavljanjem s kanalizacijsko-meteornimi vodami? In, ali občinska oblast resnično verjame, da bo s 50.000 EUR rešila težave?

Uredništvo