Veliki družinski shod za zaščito otrok in družin 

Včeraj je na Trgu republike potekal do sedaj največji družinski shod za zaščito materinstva in očetovstva! Po navedbah  Združenja Gibanje za otroke in družine se je na trgu zbralo okoli 10.000 ljudi, ki so poslancem želeli izraziti nestrinjanje s spremembami družinske zakonodaje.

S čudovitim vzdušje na trgu so Sloveniji in slovenskim družinam uspeli dati upanje, da se za slovensko tradicionalno družino in s tem obstoj naroda kot takega še vedno bori veliko ljudi. Vsak izmed udeležencev je s svojo prisotnostjo prispeval k spoštovanju in družbenemu priznanju materinstva in očetovstva v Sloveniji. 

V kolikor bo koalicija Gibanja Svoboda, SD in Levice sprejela sporne spremembe Družinskega zakonika, napovedujejo zbiranje podpisov za referendum za zaščito družin in otrok. Dva tisoč petsto podpisov bodo zbrali v 7 dneh po sprejemu zakona. Glasovanje o sporni zakonodaji je v Državnem zboru predvideno za torek 4. oktobra, podpise v Državni zbor pa bodo odnesli do torka, 11. oktobra.

Trenutno poteka zbiranje podpisov za razpis referendumov proti politizaciji RTV, proti bohotenju birokracije in proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe. Na stojnici SDS v bližini upravne enote izpolnite obrazec, ki ga na upravni enoti podpišete, overjen obrazec s strani uradne osebe pa potem vrnete članom SDS na stojnici. V času uradnih ur vas tudi na stojnicah pred pomurskimi upravnimi enotami v času uradnih ur pričakujejo člani SDS.

Podpis podpore lahko oddate tudi “iz domačega naslonjača”. S pomočjo računalnika preko e-Uprave kliknite le na spodnje povezave, ki vas bodo pripeljale neposredno na stran za podpis referendumske pobude. Pogoj za podpis preko e-Uprave je digitalno potrdilo (SIGEN-CA, POŠTA CA, AC NLB in Halcom CA).

PROTI BOHOTENJU BIROKRACIJE – za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20n zagotavlja neizvoljenim politikom funkcije. Več o Zakonu o Vladi Republike Slovenije

PROTI POLITIZACIJI RTV – za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki. Več o Zakonu o Radioteleviziji Slovenija

PROTI UKINITVI DOLGOTRAJNE OSKRBE – za referendum o zakonu, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe. Več o Zakonu o dolgotrajni oskrbi.

M.Z.