Zakaj Dunaj? Ker kot božična prestolnica Evrope vabi z mnogimi adventnimi sejmi!

Foto: Pixabay

Dunaj že vabi z mnogimi adventnimi sejmi. Kot vsako leto, ko se obiskovalec vrne iz božične prestolnice Evrope, odmeva:”Čarobno je!”

Letos z 20 različnimi sejmi in kar 963 stojnicami!

Eden največjih in najlepših, na katerega so domačini še kako ponosni, stoji pred mestno hišo. Poimenovali so ga Dunajske božične sanje, sicer pa je za uvod v praznično razpoloženje že v novembru poskrbela kar 28 metrov visoka in z 2000 lučkami okrašena 150 let stara jelka. Za rekreativne, ledu željne drsalce, so spet poskrbeli z mnogimi ledenimi stezami, ki se vijejo med praznično okrašenimi drevesi v parku. Po napovedih organizatorja jih je do 6. januarja 3000 m2, do 3. marca pa bodo površine povečali celo do 8000 m2, ki se jih bodo zagotovo brezplačno razveselile šole, vrtci in druga dnevna varstva otrok.

Dunajski župan Michael Ludwig vabi najmlajše k ustvarjanju in poslušanju pravljic!

Dunajski župan že ve, zakaj je Dunaj označil za božično prestolnico Evrope. Še posebej se veseli, da vse več polnih avtobusov z otroki in mladimi prihaja na ogled njegovega mesta. Dunaj pa ni samo najbolj “bogat” z božičnimi sejmi, v njem vlada pravo božično vzdušje, kamor se turisti z veseljem vračajo. Tako je bilo v letu 2017 in še lepše bo letos, zagotavlja organizator.

Sicer pa je Dunaj glavno in največje avstrijsko mesto, v katerem živi cca. 1,87 MIO prebivalcev in je kulturno, gospodarsko in politično središče Avstrije.

Uredništvo