Zakaj grožnje s smrtjo proti predsedniku vlade Janezu Janši ne obsodijo liderji strank tudi v lastni državi?

Foto: Twitter (JJ)
“Že 4 dni je minilo, odkar smo vsi enotno obsodili nasilje in grožnje v #ZDA. Še vedno pa čakamo, da enotno obsodimo nasilje in grožnje s smrtjo tudi v #Slovenija.
Slika lahko vsebuje: 1 oseba
Spomnimo, da se je predsednik vlade Janez Janša na dan izgredov v hramu demokracije v Washingtonu oglasil preko twitterja in zapisal, da bi nas nasilje v Washingtonu moralo vse skrbeti in izrazil upanje, da je ameriška demokracija tako odporna in globoko ukoreninjena, da bo prebrodila to krizo. “Demokracija predpostavlja miren protest, a nasilje in grožnje s smrtjo – z leve ali desne – so VEDNO napačni,” je še dodal. Toda, nekateri voditelji, recimo Tanja Fajon (SD) ni mogla iz svoje kože in je svojo izjavo izkoristila za blatenje Janše.
Tanja Fajon
Obsodbe vdora v kongres iz ust tistih, ki podpirajo Trumpa in so mu nekoč celo čestitali, so neiskrene in hinavske. Žal je med njimi tudi slovenski premier. Poveličevanje kulta voditelja slej ko prej pripelje do njegovega propada, a žal največjo škodo pri tem utrpijo ljudje.
Enako, pa iz svoje kože ne more tudi Marjan Šarec (LMŠ), katerega nestrpnost in blatenje zoper točno določene osebe znova in znova prihajajo na površje!
Marjan Šarec
Vsi slovenski politiki, ki obsojate nasilno drhal v ZDA, hkrati pa sedite v vladi slovenskega Trumpa, ali pa ga drugače podpirate, ste simbolično del tega. Vključno s predsednikom republike. Na dan glasovanja o konstruktivni nezaupnici se bo pokazalo, kakšno družbo želite.
Demokracijo je potrebno živeti, jo je potrebno razumeti, gojiti, spoštovati. Še posebej s strani politikov. Izvajanje oblasti je preko ljudstva zaupano izvoljenim predstavnikom, pa čeprav bi si druga stran želela drugače. Ukoreninjena ideja je še mladostna v Sloveniji a dozorela v mnogih drugih demokratičnih državah. Še posebej v ZDA. Razumevanje, zakaj je v eni najbolj demokratičnih držav šlo predaleč, vse do izgredov v samem hramu demokracije, je kompleksno in potrebno celovite analize. Žal v Sloveniji in tudi v mnogih svetovnih ključnih medijih ni bila prikazana celovito, zato so tudi zaključki v marsikaterih domovih izkrivljeni.
Uredništvo