Zakaj je dobro, da aktualna vlada čim prej pade in gremo na predčasne volitve!

Foto: Pixabay

EUROSTAT (Evropski statistični urad) je “naplavil” skrb zbujajočo stanje življenja slovenskih gospodinjstev. Na podlagi raziskav kar 103.000 gospodinjstev ne zmore poravnati svojih mesečnih obveznosti. Še slabše je le še v Grčiji, Bolgariji, Romuniji in na Hrvaškem.

Socialno stanje Slovencev vse slabše, ogroženih kar 250.000 Slovencev

Slika jasno priča o tem, da ukrepi vladanja levih strank več kot desetletje niso “šli” v pravo smer. Stanje nekoč ene najbolj perspektivnih države Evrope se je močno poslabšalo in v mesečno prebiranje denarja za sprotno poravnavo obveznosti pahnilo kar slabih 13 % gospodinjstev. Slednje pomeni, da se kar 250.000 Slovencev mesečno ukvarja s tem, kako bodo “prebili” iz meseca v mesec!

Najranljivejši upokojenci

V naših prispevkih smo že poročali o težavah plačevanja mesečnih stroškov upokojencev. Spomnimo, da jih je v Sloveniji cca. 600 tisoč, mnogi pa morajo shajati s pokojnino med 350 (nekateri prejemajo še manj) do 500 evrov. Da politika upokojevanja in odmerna stopnja za čas, v katerem živimo, več “ne zdržita” je znano vsem. Žal se aktualna vlada ni, razen nekaj “nametanih bonbončkov”, lotila reform na tem področju, zato je situacijo najšibkejših samo še poslabšala. Epilog tega pa je, da velikemu delu zgaranih Slovencev pokoj prinaša stisko in nedostojno življenje. Slednje pa na dolgi rok prinaša bolezen!

Uredništvo