V prometni nesreči na pomurski avtocesti  je ugasnilo še eno življenje

V nesreči, ki se je zgodila danes ob 6:24 uri med priključkoma Sveti Jurij ob Ščavnici in Vučja vas, sta bili udeleženi tovorno in kombinirano vozilo. Zdravnik je na kraju potrdil smrt voznika kombiniranega vozila.

Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 60-letni madžarski državljan, voznik  tovornega  vozila s polpriklopnikom, ki je vozil vozilo v okvari po voznem  pasu z nizko hitrostjo in se ni izločil na prvem prostoru. Voznik kombiniranega vozila je tako s prednjim delom trčil v zadnji del tovornega vozila in podlegel poškodbam.

“Kraj  prometne  nesreče  si  je  ogledal  preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožne državne tožilke. Policisti nadaljujejo s preverjanjem vseh okoliščin prometne nesreče. Ko bodo zbrana vsa obvestila bo o ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo,” so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Nesrečo je tako povzročil 60-letni voznik tovornega vozila, sicer državljan madžarske, poškodbam pa je podlegel 36- oziroma 37-letni slovenski državljan.

Medtem je pomurska avtocesta zopet odprta za ves promet.

M.Z.