Zaradi prenove informacijskega sistema IS CSD2 bodo “kratko potegnili” dijaki in študentje!

Brezvladje in kaos, ki se nam dogaja ob sestavi nove vlade se bo očitno poznalo tudi pri pridobivanju štipendij dijakov in študentov v novem šolskem letu. Ker pa je sistem za vnos različnih pravic enoten (starševsko varstvo, preživnine, dodatek za nego otroka, rejništvo, posvojitve, delno plačilo za izgubljeni dohodek, družinski pomočnik, krajši delovni čas…), lahko pričakujemo pravi kaos na CSD (Center za socialno delo).

Vsaj do 15. septembra se vloge za dodelitev državnih štipendij ne bodo vnašale!

Prenova informacijskega sistema že razkriva, da se bo vse skupaj premaknilo najmanj do 15. septembra. Kot vemo, bo v veljavo “stopila” tudi novela zakona o štipendiranju, kar pa pomeni, da bodo zaposleni na CSD že odločali v skladu z le to. Tudi iz tega razloga je logično pričakovati težave!

Očitno pa ministrica v odhodu Kopačeva še vedno računa na nemogoče. Iz njenega ministrstva namreč sporočajo, da bodo zaostanki največ mesec do dva. Med drugim pa v svojem odgovoru za spletni portal finance.si odgovarjajo, da: “Če bi bilo kakorkoli oziroma bo kakorkoli drugače, če se bo pri nadgradnji informacijskega sistema dodatno zapletlo, bomo seveda javnost pravočasno obvestili”.

Kako bo nastala situacija zaradi izpada finančnih virov zaostrila pogoje bivanja in življenja dijakov in študentov, bomo vsekakor videli kmalu!

Uredništvo