Zbor članov PGD Kupšinci: “Veliko opravljenega dela iz skromnega financiranja”!

Foto: B.P.

Včeraj v večernih urah je PGD Kupšinci izvedlo redni letni zbor članov. Slednjega so se udeležili tudi visoki predstavniki iz vrst gasilstva, med drugim Borut Koren, predsednik Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota, Bojan Horvat, poveljnik PGD Murska Sobota ter predstavniki PGD Veščica in Markišavci.

Ste kot pravi managerji, tako v svojem pozdravnem nagovoru predsednik GZ MOMS Borut Koren

Po poročilih, ki je potekalo pod vodenjem s strani delovnega predsedstva, je navzoče pozdravil tudi predsednik GZ Murska Sobota Borut Koren. “Ste kot pravi managerji”, je izpostavil in poudaril, da društva z malo denarja naredijo mnogo. Kot je bilo razbrati iz poročila, namreč društvo PGD Kupšinci za svoje delovanje iz t.i. požarne takse prejme 1400 EUR. Delo z mladimi, pregled društva, občinsko tekmovanje ter druge aktivnosti društva pa zagotovo terjajo več denarja. Predvsem vlaganje truda v delo z mladimi je korak v smer, da bo zveza tudi v prihodnje lahko računala na operativne člane. Vsa gasilska društva imajo namreč danes še usposobljene in opremljene gasilske vrste. Kot je zaključil Koren, si bo v bodoče prizadeval, da bo namenskega denarja za delovanje društev več.

Sicer pa je iz včerajšnjega srečanja gasilcev bilo slišati še o odličnem sodelovanju med PGD Kupšinci – ŠD Kupšinci – KS Kupšinci. Slednje se “obnese” na skoraj vseh področjih delovanja vasi Kupšinci in skoraj ni aktivnosti, kjer ne bi prišlo do medsebojne pomoči. Rezultat povezovanja je tudi nova pridobitev, ki naj bi “rasla” že v letu 2020. Gre za izgradnjo novih garaž, ki bodo umeščene na lokaciji sedanje drvarnice ob “stari šoli”. Objekt naj bi v letu 2020 “zrasel” do t.i. tretje faze, končno podobo pa naj bi dobil v treh letih.

Foto: B.P.

V letu 2020 bo PGD Kupšinci bogatejše za novo garažo – do tretje faze izgradnje

Uredništvo